Италианска баница със сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Италианска баница със сирене
Италианска баница със сирене
admin
Добавена от: admin
20203
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. кори за баница
500 гр. ситно натрошено сирене
360 гр. сметана (20 % масленост)
60 гр. настърган пармезан
1 лъжица сусам
2 яйца
2 с.л. олио
200 мл прясно мляко
1 бакпулвер
4 с.л. пшеничен грис

В купа смесете натрошеното ситно сирене, сметаната, едното яйце, сусама, пармезана и олиото. В друга купа смесете другото яйце, млякото, олиото, бакпулвера и гриса. Първо поставете една кора върху работния плот и я намажете с течната смес. Така оформете общо четири слоя, като мажете всяка кора със същата смес, а върху последната кора поставете плънката от сирене и сметана. Краищата прегънете към вътрешността, за да не изтече плънката при печене, навийте корите на руло и ги подредете в намаслена тава. Постъпете така и с останалите кори, докато материалът се изчерпа. Всяко руло намажете с течната заливка и по желание поръсете със сусам. Сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 220 градуса около 30 минути. Нарежете рулата на малки парчета и сервирайте.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft