Италианска макаронена супа с наденица

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Италианска макаронена супа с наденица
Италианска макаронена супа с наденица
admin
Добавена от: admin
6562
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 опаковка (сурова) наденица (5 щафетки, около 500 гр.)
настъргани моркови - около 200 гр.
1 средна глава лук, нарязана
3 стръка целина, нарязани на тънко
2-3 скилидки чесън, счукан
1 връзка пресен магданоз, накълцан
1 с.л. зехтин
1 с.л. доматено пюре
1 консерва от 420 гр. дребен бял боб, измит добре
1 ч.л. червен пипер
1 консерва от 420 гр. нарязани домати
1 л. пилешки бульон (домашен или от консерва)
2 чаши вода
180-220 гр. дребни макарони 

Нарежете наденицата на кръгчета около 1-2 см. Запържете ги в 1 с.л. зехтин в голяма тенджера с дебело дъно. Щом покафенее наденицата, прибавете 1 ч.ч. настъргани моркови, лука и целината. Гответе до омекване - около 4 минути. Прибавете чесъна и 1 с.л. доматено пюре. Объркайте и оставете да се затоплят продуктите около 1 минута, след което добавете нарязаните домати, магданоза, червения пипер и боба, и отново разбъркайте.
Изсипете в тенджерата пилешкия бульон и водата. Объркайте добре. Добавете макароните и оставете сместа да заври. Оставете я да ври на умерен огън (не много бурно).
Макароните трябва да са готови след 10-15 минути - проверете с вилица.
По желание може да добавите сол, но супата и така е достатъчно ароматна.
Готовата супа поднесете с хрупкав хляб и по желание - с настърган пармезан. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft