Италианска ябълкова торта

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Италианска ябълкова торта
Италианска ябълкова торта
admin
Добавена от: admin
58131
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

5 ябълки
сока на 1 лимон
200 грама (1 чаша) захар
1 шушулка ванилия или няколко капки ванилов екстракт
5 яйца
300 гр (2 1/2 чаши) брашно
150 гр (2/3 чаша) масло
бакпулвер за 300 гр брашно
50 г (1/3 чаша) кедрови ядки, печени

Загрейте фурната до 170 ° C. Сложете маслото в тенджера на котлона да се стопи, като внимавате да не изгори.
Обелете ябълките и ги нарежете на малки парченца. Добавете лимоновия сок и 50 грама (1/4 чаша) захар. Смесете и оставете настрана.
Счупете яйцата в голяма купа. Добавете останалата захар и разбийте добре с миксер. Прибавете разтопеното масло, ванилията, брашното и бакпулвера, смесете добре. Добавете ябълките. Изсипете сместа във форма за печене, поръсете с препечените кедрови ядки отгоре и печете 40 минути.
Сервирайте с разбита сметана, яйчен крем или ванилов сладолед. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft