Йогурт пай с пресни смокини и боровинки (по Джулия Чайлд)

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Йогурт пай с пресни смокини и боровинки (по Джулия Чайлд)
Йогурт пай с пресни смокини и боровинки (по Джулия Чайлд)
admin
Добавена от: admin
22387
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За коричката:
1/2 чаша с връх светлокафява захар
1 чаша овесени ядки (ситно смлени)
1 чаша брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
100 гр. масло, разтопено и охладено
1 яйце, разбито

За йогурт-пълнежа:
1/4 чаша пудра захар
3 яйца
2 чаши домашно приготвено ванилово кисело мляко (може да използвате обикновено кисело мляко, като увеличите количеството захар с ¾ чаша и добавите ванилов екстракт)
кората на един лимон
3/4 чаша брашно
1 чаша накълцани пресни смокини
1/2 чаша пресни боровинки
1/2 ч.л. смляно индийско орехче
 

Намазнете форма за пай с диаметър 22 см. и подвижно дъно с масло. В голяма купа смесете всички сухи продукти и добавете охладеното разтопено масло. Разбъркайте добре, докато маслото поеме в сухите продукти, сместа не трябва да прилича на гладко тесто, а по-скоро на трохи. Притиснете сместа по дъното на формата за печене и оставете в хладилника за около 20-30 минути.
Загрейте фурната на 170C.
Печете коричката без да отваряте фурната за около 15 минути, отстранете я от фурната, намажете я с разбито яйце и я върнете обратно да се запече за още 7 минути, докато придобие блясък от яйцето. Оставете да се охлади напълно на стайна температура. Когато пайът е готов и охладен, пригответе плънката.
В голяма купа разбийте яйцата и захарта за 3-4 минути, докато сместа се сгъсти. Внимателно добавете киселото мляко, смесено с лимонената кора и смляното индийско орехче, ако използвате ванилов екстракт – добавете и него. Пресявайте брашното внимателно върху сместа на 3 пъти, като непрекъснато разбивате, докато се поеме напълно. Излейте сместа в изпечената коричка, аранжирайте с плодовете в центъра и сложете във фурната на 170 градуса за около 30-35 минути, докато ръбчетата на кората станат златисто-кафява, а сместа изглежа втвърдена.
Оставете да се охлади напълно, преди да отстраните от формата.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft