Лесни рецепти със свинско

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Кавърма със свинско и праз
713713

Кавърма със свинско и праз

Продукти:

500 гр. обезкостено свинско месо, 1/2 стрък праз лук, 1/2 ч.л. сол, 1 с.л. доматено пюре, 1/2 ч.ч. вино, 1 ч.л. червен пипер, 2- 3 червени домата, 2- 3 с.л. олио.

Месото се реже на кубчета. Слага се в тенджера. Налива се вода, колкото да покрие порциите. Съдът се похлупва и слага на включен котлон. Месенцата се варят в продължение на 40 минути. После се изваждат в чиния, а бульонът се прецежда. В тиган се налива 2- 3 с.л. олио. Поръсва се 1/2 ч.л. сол и съдът се поставя на включен котлон. Празът се реже на тънки колелца. Когато започне да цвърти, олиото се добавя лукът и варените мръвки. Бърка се с дървена лъжица, за да не загори. Добавя се 1 с.л. доматено пюре, 1/2 ч.ч. вино и прецеденият бульон. Оставя се да къкри кротко докато течностите се изпарят и остане само на мазнина. Кавърмата се разпределя в плоски чинии. Отстрани се гарнира със задушен ориз. Доматите се измиват. Маха се ципата им. Режат се на кръгчета. Разпределят се за гарнитура в порциите кавърма.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
11
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft