Кадаиф по пловдивски

вход през zajenata.bg
Кадаиф по пловдивски
admin
Добавена от: admin
27451
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

кадаиф 0.500 кг
счукани орехови ядки 200 г (1 чаена чаша)
канела 5 г (1 чаена лъжичка)
прясно масло 125 г (1 пакетче)
за сиропа:
вода 1 л (5 чаени чаши)
захар 1 кг (5 чаени чаши)
сок от 1/2 лимон и лимонена киселина 1 г (на върха на ножа) 

Кадаифът се разделя на две равни половини. Едната половина се разстила в намазана с масло тавичка и се поръсва със счуканите орехови ядки, примесени с канелата. Отгоре се слагат парченца от маслото и се разстила останалият кадаиф. Пече се в слаба фурна до розово оцветяване. В това време се рпиготвя сиропът от захарта и водата, в който, след като ври 20 минути, се прибавя сокът от лимона и разтворената лимонена киселина. Изваденият от фурната кадаиф се залива с охладения сироп.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft