Казандиби - турски оризов пудинг стъпка по стъпка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Казандиби - турски оризов пудинг стъпка по стъпка
Казандиби - турски оризов пудинг стъпка по стъпка
admin
Добавена от: admin
19391
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 супена лъжица маргарин
3 супени лъжици пудра захар
120 гр. оризово брашно
30 гр. нишесте
1200 мл прясно мляко
200 гр. пудра захар
2 пакетчета ванилова захар
Канела
Плодов сос или конфитюр

Съдът, в който ще печете десерта, трябва да е покрит добре с маргарин. Поръсете го и с 3 супени лъжици пудра захар. Поставете го във фурната на 180 градуса и печете 7-8 минути, докато захарта се карамелизира. След това я оставете да изстине напълно.


Междувременно пригответе пудинга: в тенджерка поставите оризовото брашно, нишестето, захарта и ваниловата захар, след което бавно добавяйте мляко и постоянно бъркайте. Варете 15 минути, докато пудингът се сгъсти.


Свареният пудинг сложете в тавата с карамелизираната захар и печете на 160 градуса около 30 минути. Готовия пудинг извадете и поставете в голяма купа със студена вода (заедно с тавата, в която е печен). Така ще получите кремообразна текстура. Оставете за 10 минути.


Оставете охладения пудинг в хладилник няколко часа, после го поръсете с канела. Обърнете от тавата върху плоска чиния и украсете с плодов сос или конфитюр по избор.


 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft