Казашки кифлички

вход през zajenata.bg
Казашки кифлички
admin
Добавена от: admin
6469
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

130 гр. ръжено брашно
370 гр. пшеничено брашно
40 гр. прясна мая
1 ч.л. сол
40 гр. мек маргарин или свинска мас
300 мл хладка вода
Плънка:
400 гр. кайма
1 глава лук
1 парче сух хляб
2 яйца

За тестото: смесете двата вида брашно и солта, в хладката вода разтворете маята и добавете заедно с мекия маргарин в сместа от брашно. Можете да месите с миксер или на ръка. Месете няколко минути. Тестото трябва да бъде меко, лепкаво, но не добавяйте повече брашно. Оставете на топло да втаса. 
За плънката: сухия хляб накиснете и изцедете, добавете в месото. Настържете ситно лука, добавете го към каймата заедно с яйцата и подправките, и разбъркайте добре. 
Премесете тестото с малко брашно и разделете на две части. Всяка част разточете на правоъгълна кора около 30 х 35 см и нарежете на правоъгълници, около 12х15 см. Разпределете плънката върху правоъгълниците, оставяйки свободен ръб от 1 см. Намажете ръба с вода. Навийте правоъгълниците на рулца. Отгоре намажете с яйцето и ги поставете върху тава, покрита с хартия за печене. 
След това включете фурната на 200 градуса и когато се затопли, поставете рулцата да се пекат - трябват им около тридесет минути.

Забележка: по желание може да поръсите кифличките със сусам или маково семе, преди да ги пъхнете във фурната.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft