Какви болести лекува тиквата

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Как да избираме и съхраняваме тиквата
213193

Как да избираме и съхраняваме тиквата

Как да  си изберем тиква?
- Зрялата тиква е много плътна, месеста, тежка, без цепнатини и меки части. Окраската й е ярка и равномерна.
- Недозрялата тиква е безвкусна, а презрялата може да се окаже влакнеста. При покупка обърнете внимание на сорта.
- Традиционните яркооранжеви тикви не са много сладки, но в тях има повече бетакаротин. Те са подходящи за много ястия. Опитните кулинари често ги комбинират с други зеленчуци и зърнени храни.
- Розовите плодове на медената или динената тиква са сладки и много вкусни, когато са опечени.

Как да съхраним тиквата?
Целите тикви се запазват в чудесно състояние няколко месеца при постоянна температура в сухо помещение. Ако площта позволява, те може да се поставят на пода в кухнята. Но оптималната температура за съхраняването им е около 15 градуса.
Разрязаната тиква „преживява" 3 дни в хладилника. Това не е много удобно, ако оранжевата „дама" е голяма, а семейството малко. В този случай оптималният начин за запазване е тиквата да се почисти, нареже или настърже и да се замрази в камерата на хладилника.

1
2 3 4 5 6 7
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft