Как да приготвим най-крехките пържолки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Как да приготвим най-крехките пържолки
Как да приготвим най-крехките пържолки
admin
Добавена от: admin
160396
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

6 свински пържоли
За маринатата:
2 супени лъжици горчица
2 супени лъжици чесън на гранули
1/2 чаена лъжичка черен пипер
1 чаена лъжичка Вегета
30 мл олио
сол на вкус
За задушаване:
2-3 големи глави лук

Наистина е необходимо повечко време за приготвянето на тези свински пържолки, но повярвайте - усилията ще ви се отплатят. Стават наистина крехки и меки, дори няма да ви е необходим нож при поднасянето им!

1. Начукайте леко пържолите, за да омекнат и да получат необходимата дебелина. 
2. След това смесете подправките, олиото и горчицата, и натрийте със сместа добре месото. Оставете го около 2 часа да се маринова. 
3. След това на слаб огън поставете лука, нарязан на кръгове, да се запържи в малко олио, докато стане стъклен. 
4. Подредете пържолите върху лука и налейте отгоре малко вода, за да се задушат. 
5. След това покрийте тигана с капак и на всеки 10-15 минути проверявайте пържолите - трябва да се задушават на слаб огън. Не трябва в нито един момент да останат без течност, а може и да ги обърнете, но не често. Оставят се да се задушават така около 1 и ½ ч. 
6. След като са готови, махнете капака и изчакайте водата да се изпари напълно, след което за кратко ги запържете от двете страни и поднесете.

Забележка: 
Не е необходимо да махате костта на пържолите, т.к. тя също ще пусне сока си по време на варенето. 
Ако не обичате лук, пропуснете го - просто поставете пържолите в малко олио и залейте с вода. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft