Как да приготвим чеснови хлебчета

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сандвичи
Как да приготвим чеснови хлебчета
Как да приготвим чеснови хлебчета
admin
Добавена от: admin
112083
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1-2 франзели/багети (пълнозърнести или бели)
4-5 скилидки чесън (или 1-2 връзки пресен чесън)
шепа магданоз
зехтин
кашкавал
черен пипер на вкус
 

Чесънът се счуква с магданоза (или се смила с пасатора), след което към получената кашица се добавя около 1 ч.ч. зехтин и се обърква до хомогенна смес (може отново с пасатор или блендер). 
Франзелите се разрязват на две по дължина, след което всяка половинка обилно се намазва с полученото по-горе чесново олио. Увиват се в алуминиево фолио и се слагат в силна фурна за около 10-тина минути (докато се позачерви хлябът). Запечените франзели се развиват от фолиото, поръсват се с настърган кашкавал (или моцарела), черен пипер на вкус, след което се запичат още малко във фурната, докато се разтопи приятно кашкавалът. Поднасят се топли.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft