Как да си направим най- лесно и бързо любимите на всички кисели краставички

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си направим най- лесно и бързо любимите на всички кисели краставички
Как да си направим най- лесно и бързо любимите на всички кисели краставички
131324
Източник: https://hitrinibg.com/kiseli-krastavichki-s-aspirin/2/
Как да си направим най- лесно и бързо любимите на всички кисели краставички
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Най- лесно се приготвят кисели краставички с аспирин. Рецептата е чудесна, ако не разполагате с време за зимнина, а желаете да имате домашно консервирани краставички.

От това количество продукти което е в рецепта ще изплезят 5-6 буркана с вместимост от 800 мл., но може и повече.

Това зависи от едрината на краставичките, с които разполагате.

 

Необходими продукти за кисели краставички с аспирин:

2 кг. краставички (корнишони), по 80 мл. винен оцет 6% за всеки буркан, чесън, дафинови листа, черен пипер на зърна бахар на зърна, цвят копър (ако нямате може да сложите сушен копър), синапено семе, сол, захар и аспирин.

Приготвяне: измивате краставичките и отстранявате дръжчиците, ако има такива. Във всеки буркан на дъното слагате дафинов лист, 2-3 скилидки обелен чесън, 1 стрък цвят от копър и подреждате плътно краставичките.

Щом подредите така всички буркани, във всеки един добавете по 7-8 зърна черен пипер, 1 зърно бахар, 1 чаена лъжичка синапено семе, още 2-3 скилидки чесън, по два много добре счукани аспирина, 80 мл. оцет, по 1 супена лъжица захар и 1 равна супена лъжица сол. Наливате в по-голяма тенджера вода с вместимост около 5 л. и слагате да заври. Щом водата кипне, заливате с нея бурканите.

Затваряте с капачките и обръщате надолу. Оставяте да се охладят и прибирате. Вашите кисели краставички с аспирин са готови. Може да ги залеете и със студена вода, но ще трябва 2-3 дена да ги обръщате за да се разтворят добре захарта солта и аспирина. Преди ги правех със студена вода и всеки път минавайки покрай тях ги завъртах един път с капачката надолу, друг път с капачката нагоре…

Откакто вече втора година ги заливам с гореща вода съм решила това обръщане и подмятане няколко дена из кухнята. Тези краставички с аспирин стават вкусни и хрупкави. Правя и стерилизирани кисели краставички, но определено при двата вида на консервиране има разлика и във вкуса. Не мога да кажа кой е по-хубав- и двата ми харесват.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft