Как да си направим перфектното кремче за торта или сладкиш, а не да купуваме готови от магазина

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си направим перфектното кремче за торта или сладкиш, а не да купуваме готови от магазина
Как да си направим перфектното кремче за торта или сладкиш, а не да купуваме готови от магазина
24407
Как да си направим перфектното кремче за торта или сладкиш, а не да купуваме готови от магазина
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този невероятен десерт трябва да се сервира студен! . Благодарение на “снежните топки” и разбити белтъци ще задоволи и най-изискания вкус…

Можете да използвате един малък трик: да замразите яйчените жълтъци преди готвене.

 

Нужни продукти:

3 яйца
щипка сол
20 грама пудра захар
150 милилитра мляко
150 милилитра сметана
40 грама захар
щипка ванилия

 

Приготвяне:

1.

Разбийте белтъка с щипка сол и постепенно добавете пудра захар. Бъркайте до сгъстяване. Млякото се смесва със сметана, захар и ванилия и се вари.

2. Внимателно вземете супена лъжица разбит на пяна белтък и го прибавете в кипящата смес с млякото. Оставете в сместа в продължение на 2 минути от всяка страна.

3. Извадете сварените в млечната смес белтъци и оставете да се охладят до 60 градуса.

4. Излейте жълтъците на тънка струя в сместа с млякото, като се разбърква постоянно. Сместа се загрява на много слаб огън, така че да се сгъсти.

5. Разлейте крема в купички или ниски чаши и оставете да се охлади. Отгоре поставете “снежна топка”. Десертът може да се поръси с какао, канела, може да се сервира с кондензирано мляко, конфитюр или любим сироп!

Може да се поръси с натрошени орехи: вкусът не може да се опише с думи…

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft