17 Юли 2014
33925
Картофите обичайно се сваряват, преди да се приготви каквото и да е с тях, поради това сега ще видим някои малки тайни, които ще ни помогнат това да става по-бързо и да получаваме по-вкусен краен продукт.
- За да се сварят по-бързо картофите , сложете във водата малко масло.
- Варете на умерена топлина, за да може нишестето да набъбне равномерно.
- Приготвяйте зеленчука на тих огън. Като котлонът е силен, картофите се разваряват отвън, а вътрешността им остава сурова.
- Най-добре е да ги варите заедно с обелките, защото така се запазват витамините повече, в сравнение с варене в обелен и нарязан вид.
- Нарязаните картофи варете в протежение на 15 минути след като кипне водата.
Подир това отцедете почти всичката течност (оставете много малко на дъното на съда) и доварете на тих огън при плътно затворен капак.
За предпочитане е зеленчуците въобще да се варят на пара. Добавянето на 2 бучки захар във водата ще подобри значително вкуса им.
Недоузрелите картофи, също покълналите и позеленелите от лошо съхранение, нужно е да се варят, след като се почистят от кълновете и зелените участъци. Да се слагат нарязани във водата, а отварата да не се използва.
Силно покълнали и значително позеленели картофи са опасни за потребление.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари