Как се прави постно тесто за всякакъв вид кифлички, гевречета и питки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Как се прави постно тесто за всякакъв вид кифлички, гевречета и питки
Как се прави постно тесто за всякакъв вид кифлички, гевречета и питки
admin
Добавена от: admin
13064
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

800 гр. - 1 кг брашно
30 гр. мая
500 мл топла вода
1 чаена лъжичка сол
4 супени лъжици захар
+ още топла вода, малко сода за хляб и по желание - сусам

От това тесто може да направите каквито си искате формички: кифлички, гевречета, обикновени питки, милинки и пр. 
Смесете брашното със захарта и солта (не слагайте цялото количество брашно наведнъж, защото може да отнеме повече или по-малко, в зависимост от влажността на останалите продукти). Разтворете маята в топлата вода и щом шупне, замесете тесто, като прибавяте постепенно брашното. Оставете тестото да втаса. Премесете отново и пак го оставете да втаса. 
В купа сложете топла вода, добавете на върха на ножа сода и разбъркайте. 
В друга купа поставете сусама. 
Втасалото тесто разделете на части и в зависимост от това, какво искате да правите, ги оформете. Всяка формичка, която сте направили, потопете в топлата вода, веднага оваляйте в сусама и подредете в тавата, в която ще печете (предварително я намажете с олио). Продължете така, докато свърши тестото. Оставете отново да втаса. Печете се в предварително загрята фурна на 180 или 200 градуса. 
Забележка: В случая са използвани формички за мъфини, като във всеки отвор са сложени по три малки топки тесто (всяко топче е потопено в топлата вода със сода, а после е оваляно в сусама). 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft