Как се прави тахан халва

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Как се прави тахан халва
Как се прави тахан халва
admin
Добавена от: admin
68564
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 ч.ч. мед
1 ч.л. екстракт ванилия
1 1/5 ч. печени сурови ядки - шамфъстък, бадеми, лешници
2 ч.ч. сусамов тахан

Медът се изсипва в средноголяма тенджерка и се слага да заври. Оставя се да поври на умерен огън, докато се втечни. Съдът се дръпва от огъня, оставя се да изстине, след което вътре се добавят ванилията и натрошените или смлени ядки. 

Таханът се слага в друг дълбок съд и към него се добавя медената смес. Бърка се интензивно, докато съставките се смесят добре.

Приготвя се правоъгълна форма за кекс или по-малки форми по желание. Намазняват се добре, след което в тях се насипва течната халва. Оставя се да се охлади напълно, след което съдовете се покриват със фолио за свежо съхранение и се оставят в хладилник най-малко за 24 часа. 

Вече охладената и стегнала халва се реже на парчета по желание и се консумира на стайна температура.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft