Как се правят тиганици

вход през zajenata.bg
Как се правят тиганици
admin
Добавена от: admin
54114
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 чаена лъжичка сол
2 супени лъжици захар
20 гр. прясна мая или 1 супена лъжица суха
2 чаши вода
4 чаши брашно

1. В купичка разтворете маята с хладката вода и захарта, изчакайте около 5 минути и добавете брашното и солта. Омесете тестото с лъжица (т.к. тестото е доста меко). Оставете го да втаса. 
2. Когато тестото втаса, с намазнени ръце късайте от него топки, разтягайте ги с ръце и изпържете в добре сгорещено олио.

СЪВЕТ - ако ви остане от тестото, просто покрийте съда и оставете в хладилника, ще забележите, че на следващия ден е още по-хубаво и удобно за работа. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft