Как става толкова въздушен и пухкав ли? Няма по-лесно нещо: първо отделяме жълтъците от...
4 Април 2017
21711
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Всеки, който веднъж е опитал истински пухкав омлет , едва ли ще устои на това вкусно ястия с яйца . Днес сме ви приготвили подарък: лек и пухкав омлет по дългогодишна френска рецепта : изглежда необикновено пухкав и въздушен.
В края на ХVIII век на живописния остров Мон Сен Мишел съпрузите Анет и Виктор Пуляр отворили механа. Според легендата, рецептата била предложена на собственика от един от посетителите, който демонстрирал най-бързия начин за готвене на яйца. Омлетът на г-жа Пуляр ставал толкова въздушен и питателен, че славата му бързо се разпространила из цяла Франция.
Съставки:
4 яйца
30 мл прясно мляко
щипка сол
20 гр. масло
Приготвяне:
- Отделете белтъците от жълтъците. Към жълтъците добавете сол, изсипете млякото и леко разбийте.
- Смята се, че олиото не е необходимо, но за по-сигурно намажете съда. Излейте разбитите жълтъци в загрят тиган и веднага пристъпете към разбиване на белтъците.
- Разбийте белтъците, докато образуват стабилни връхчета и поставете белтъчния сняг върху стегналите жълтъци. Изгладете с шпатула. Намалете топлината и гответе на слаб огън покрито около 7 минути.
- Омлетът е готов, когато при докосване белтъците остават еластични и не залепват за пръстите на ръцете. Внимателно извадете омлета и прехвърлете в чиния.
Разрежете наполовина и прегънете белтъчната част навътре, за да се получи сандвич.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари