Канелени ролки в сироп

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Канелени ролки в сироп
Канелени ролки в сироп
admin
Добавена от: admin
18784
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 яйца
1 лъжица захар
1 чаша прясно мляко
2 лъжици олио
кубче мая
1 пакетче масло
брашно за не много твърдо тесто
за плънка:
1 чаша счукани орехи
канела

Яйцата се разбиват със захарта. Маята се разтваря в млякото. Смесват се и се прибавя брашното. Замесва се не много твърдо тесто - да може да се точи. Тестото се разделя на три топки. Всяка топка се разточва на лист с дебелина 1/2 см. Първият лист се намазва с малко разтопено масло. Поръсва се с орехи и канела. Слага се вторият лист и се намазва с масло. Поръсва се с орехи и канела. Слага се третият лист и отново се намазва с масло. Поръсва се с орехи и канела. Завива се плътно на руло. Режат се парчета с дебелина около 1 см (около 30 броя). Подреждат се в тавичка, намазана с масло, на разстояние и се оставят да втасат 10-15 минути. Пекат се в умерено силна фурна. Трябва да са добре изпечени. Приготвя се сироп от 1 кг захар и 4 чаши вода с лимонтузу на върха на ножа. Добре изстинали, ролките се заливат с горещия сироп. Престояват няколко часа, за да се поеме сиропът. Гарнират се с разбита сметана или ванилов сос.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft