Канелони с пиле и гъби

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Канелони с пиле и гъби
Канелони с пиле и гъби
admin
Добавена от: admin
47757
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За канелоните:
500 гр. пресни листа за паста (готови канелони - четириъгълници с размер около 12х15 см.)
2 с.л. зехтин
500 гр. смляно пилешко месо
сол и прясно смлян черен пипер
2 чаши гъби печурки, нарязани
2 дребни главички лук, нарязани
3 скилидки чесън, смлени
1 с.л. сушен риган
1 чаша прясно настърган Пармезан
1 с.л. брашно
1 чаша обезмаслено прясно мляко
щипка индийско орехче
1 връзка лапад (спанак), почистен от дръжките и нарязан
3 чаши сос Бешамел (по рецептата по-долу)
1/2 чаша орехи

За соса Бешамел:
5 с.л. масло
4 с.л. брашно
3 чаши обезмаслено прясно мляко
сол и черен пипер
щипка индийско орехче

Напълнете голяма тенджера с подсолена вода и оставете да заври. Прибавете пастата (като пускате по 2-3 листа едновременно) и разбърквайте често, докато листата омекнат, но не са разварени (около 1-2 минути на лист). Използвайте щипци, за да извадите пастата и сложете листата да съхнат върху тавичка или плато. 
В тиган сложете зехтина и загрейте. Прибавете пилешкото и подправете със сол и пипер. Пържете около 3 минути, като разкъсвате каймата на малки парченца с дървена лъжица. Прибавете гъбите, лука, чесъна и ригана, подправете отново със сол и пипер и задушавайте още 5-7 минути, докато зеленчуците омекнат, а пилешкото е сварено. Прибавете 1/2 чаша Пармезан, брашното, млякото и индийското орехче. Опитайте на вкус и подправете, ако е необходимо. Разбъркайте добре, за да се смесят всички продукти и да се поеме брашното от млякото. Добавете лапада и намалете огъня, така че ястието да закъкри. Гответе така 8-10 минути, като бъркате периодично, докато лападът се спаружи, а млякото се поеме от продуктите. Махнете от огъня.
За соса Бешамел: в малък тиган разтопете маслото и при непрекъснато бъркане прибавете брашното, докато стане гладка смес (използвайте тел за разбиване). Постепенно прибавяйте млякото, като бъркате непрекъснато за 2-3 минути, докато се получи гъстичък и гладък сос. Не го оставяйте да заври. Ако сосът стане прекалено гъст, добавяйте по 1 с.л. мляко, докато получите желаната гъстота. Махнете от огъня и подправете със сол, черен пипер и индийско орехче.
Загрейте фурната на 175 градуса. Пригответе правоъгълна тавичка за печене.
Сипете достатъчно количество от соса в тавичката, така че да покрие дъното. Сложете 1/2 чаша от месната плънка в края на всеки лист тесто. Завийте тестото като пура. Наредете напълнените канелони върху соса в тавичката на един пласт, с шева надолу (ще се получат около 8-9 рула). Нанесете с лъжица останалия Бешамел върху канелоните. Поръсете с останалия Пармезан и с орехите.
Запечете за 20 - 25 минути, докато сосът заври. Поднесете ястието топло. 

Забележка: вместо канелони, може да използвате готови палачинки, които да напълните със сместа!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft