Карамелизиран сладкиш с ябълки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Карамелизиран сладкиш с ябълки
Карамелизиран сладкиш с ябълки
admin
Добавена от: admin
15089
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

300 гр. захар за карамела
4-5 средни ябълки
150 гр. сушени смокини
1 пакетче канела
1/4 ч.л. млян карамфил
100 гр. изцеден портокалов сок
3 яйца
5 супени лъжици брашно
250 гр. бутер тесто

1. Ябълките се обелват и почистват от семената, след това се нарязват на 8 до 10 филийки. Сушените смокини също се нарязват на 2-3 парчета.

2. Захарта се разтопява на средна температура на огъня, докато се карамелизира, но внимавайте да не загори. След това се прехвърля в огнеупорен съд, в който ще се пече сладкишът.

3. Върху карамела се подреждат резените ябълка и между всеки две филийки се слагат по две-три нарязани смокини. Накрая се поръсва с канелата и карамфила.

4. Яйцата се разбират, добавят се брашното и сокът от портокал, разбърква се и тази смес се излива върху плодовете.

5. След това бутер тестото се разточва с размера на тавата и се слага върху плодовете. После с вилица се набожда на повечко места и краищата на тестото хубаво се навиват в тавата.

6. Пече се в предварително загрята фурна 25-30 минути на 200 градуса. Щом сладкишът се изпече, веднага се изважда и обръща на чиния за сервиране - така ябълките да бъдат от горната страна.

7. Оставя се да се поохлади и се украсява с разбита сметана по желание.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft