Картофен пай с шунка и моцарела - толкова вкусен, че се топи в устата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Картофен пай с шунка и моцарела - толкова вкусен, че се топи в устата!
Картофен пай с шунка и моцарела - толкова вкусен, че се топи в устата!
admin
Добавена от: admin
20949
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. картофи
120 гр. брашно
1 яйце
3 супени лъжици пармезан
8 тънки парчета шунка
125 гр. моцарела
1/4 чаена лъжичка сол
олио на вкус

Обелете картофите и ги сварете. 
Пасирайте и ги оставете да поизстинат. 
След това добавяте към тях яйцето, пармезана, брашното и солта. 
Смесете хубаво, за да се съединят всички съставки.

В кръгла тава (24 см в диаметър) поставете хартия за печене и поръсете леко с олио. 
Нанесете половината от сместа, отгоре поставете 4 парчета шунка, моцарела, нарязана на кръгове, и останалите 4 парчета шунка. 
Отгоре нанесете другата половина от картофената смес. 
Покрийте с капак и оставете да се пържи на тих огън. 
След като се изпържи от едната страна, поставете хартия за печене отгоре и с помощта на капака обърнете пая и я върнете в тавата, за да се изпържи и от другата страна. 
След като картофеният пай е готов и добре зачервен от двете страни, намажете го още горещ с малко масло и поднесете.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft