Картофена крем супа с кълнове от червено цвекло

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Картофена крем супа с кълнове от червено цвекло
Картофена крем супа с кълнове от червено цвекло
admin
Добавена от: admin
9313
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

300 гр. картофи
250 гр. пащърнак
1 глава лук
1 с.л. олио
1 л зеленчуков бульон
50 гр. кълнове от червено цвекло
100 гр. бекон
200 мл. кондензирано мляко (10 % масленост)
сол
черен пипер
мускатово орехче
1 с.л. лимонов сок

Картофите и пащърнакът се обелват и се нарязват на еднакви по големина парченца. Лукът се нарязва на кубчета и се запържва в олиото, докато стане стъклен на вид. Добавят се картофите, пащърнакът и бульонът, съдът се похлупва и се готви с капак на умерен огън 25 минути. Кълновете се измиват в гевгир и се отцеждат добре.
Беконът се изчиства от мастните жилки и се подрежда в плоска тавичка върху хартия за печене. Отгоре се покрива с още един слой хартия за печене и с друга тавичка, за да не се нагъне при печенето. Беконът се запича във фурната на 200 градуса на средна скара около 15 минути, така че да образува чипс.
100 мл. кондензирано мляко се добавят към супата и всичко се пюрира фино. Подправя се със сол, черен пипер, мускатово орехче и лимонов сок. Беконовият чипс се оставя да изстине.
Останалите 100 мл. мляко се затоплят и се разбиват на пяна, най-добре със специален уред (за капучино или мляко). Супата се поднася, гарнирана с млечната пяна, беконовия чипс и кълновете от цвекло.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft