Картофена яхния с телешко
22 Декември 2011
22456
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
телешко месо - 700 г, без мазнини
картофи - 1 кг
лук - 2 глави кромид
моркови - 2 броя
брашно - 1 с.л.
сол - на вкус
червен пипер - 2 ч.л.
девесил - сушен, на вкус
целина - 2 стръка прясна
магданоз - 1/2 връзка
чубрица - 1 ч.л.
черен пипер - на вкус
олио - 5 с.л.
Нарежете телешкото на парчета и го запържете равномерно в мазнината. Добавете към него нарязаните лук и моркови и поръсете с брашно и червен пипер. Долейте гореща вода, колкото да покрие месото и оставете да се вари под капак за около час и половина.
След това прибавете обелените и нарязани картофи, посолете и варете около 15 минути, до омекването има. Овкусете с чубрицата, накълцаната целина, девесила и черен пипер на вкус, разбъркваме и отнемаме от котлона.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари