Картофени кюфтенца с гъби

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Картофени кюфтенца с гъби
Картофени кюфтенца с гъби
admin
Добавена от: admin
15129
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

200 г печурки
1 стрък розмарин
400 г картофи (лесно разваряващ се сорт)
2 бр. яйца
1 с.л. брашно
индийско орехче по желание
3-4 с.л. зехтин
сол
черен пипер

Гъбите се почистват с грапава кърпа и се нарязват на много тънки шайби. В тиган се загрява зехтинът с клонката розмарин, слагат се гъбите и се посолява. Запържва се много кратко, гъбите не трябва да се смалят. Свалят се от огъня и се оставят да изстинат. Картофите се сваряват с кората, обелват се и се намачкват. Оставят се да се поохладят. Добавят се яйцата, черен пипер, сол, брашното и индийското орехче, и се разбърква на гладка смес. От гъбите се маха розмаринът и те се добавят към картофеното тесто. С голяма лъжица се гребва от сместа и се слага в тиган със съвсем малко мазнина, сплесква се, покрива се с фолио и се пече около 3 минути от всяка страна. Сервират се топли, с прясна салата и сос по желание.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft