Картофени питки

вход през zajenata.bg
Картофени питки
admin
Добавена от: admin
27435
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2/3 чаша захар
2/3 чаша меко масло, на стайна температура
1 чаша картофено пюре (не от пакетче)
2-1/2 ч.л. сол
2 яйца
2 опаковки (всяка по 7 гр.) активна суха мая
1-1/3 чаши топла вода, разделени на 2
6 - 6-1/2 чаши брашно
 

В голяма купа разбийте на крем захарта с маслото. Добавете картофите, солта и яйцата. В по-малка купа разтворете маята в 2/3 чаша топла вода, добавете към кремообразната смес. Разбийте 2 чаши брашно и останалата топла вода. Продължете да добавяте брашно, докато се образува меко тесто. Оформете го на топка – без да месите! Поставете го в намазнена купа, като го оваляте в мазнината от всички страни. Покрийте купата и оставете тестото да втаса на топло място, докато удвои обема си – около 1 час. След като втаса, премесете тестото; омесете малки части от него между дланите си на топчици и ги подредете в тавичка, предварително намазнена и набрашнена, като оставяте разстояние между топките. Покрийте ги и оставете да втасат повторно – за 30-тина минути. Изпечете питките на 180 градуса за около 20-25 минути. Извадете от тавичката да се охладят върху кухненска решетка. От това количество продукти се получават около 45 питки, в зависимост от размера им. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft