Картофено изкушение по шведски

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с риба
Картофено изкушение по шведски
Картофено изкушение по шведски
admin
Добавена от: admin
12212
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 глави лук
2 с. л. масло
8 средни картофи
100 г филета аншоа от консерва
300-400 мл/ 1½ ч. ч. течна сметана
2 с. л. галета

Дъното на тава се намазва добре с маслото. Картофите се нарязват на клечици, а лукът - на ситно.
В тавата се разпределят половината от картофите, върху тях се поръсват лукът и рибните филенца. Отгоре пак се завършва със слой картофи. Всичко се залива с течността от консервата и сметаната. Няма нужда да се посолява, обикновено аншоата е доста солена. Поръсва се с галетата.
Пече се на 200°С 45-50 мин., докато омекнат картофите.

Бележка: Оригиналното име на това шведско ястие е Janssons frestelse - т.е. Изкушението на Янсон.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft