Сред приятелите и познатите ви има ли поне един човек, който не харесва картофи? Най-вероятно не. Всеки има и своя любим начин за приготвяне на ястието с този прелестен зеленчук: някой просто ги обичат пържени, други печени, трети на пюре, а четвърти ги добавят към супата си. Сега ние ще ви предложим нещо малко по- различно, но изключително вкусно.
Готвенето на картофи и гъби е едно от най-простите ястия. В същото време е безумно вкусно. Пробвайте и споделете дали ви е харесало
Съставките
картофи- 5 бр.
печурки- 300 g
лук-1-2 бр.
яйце- 1 бр.
заквасена или готварска сметана- 1 супена лъжица
копър- 1 стръкче
пшенично брашно- 2 супени лъжици
слънчогледово олио- 2 супени лъжици
сол на вкус
Черен пипер на вкус
Подготовка
Нарежете гъбите на малки парченца. Нарежете лука.
- Запържете в тиган с олио лука и гъбите.
- В отделен контейнер разбийте сметаната, яйцето и подправките.
- Обелете картофите. Настъргайте ги на рендето. Изстискайте сока.
- Смесете картофите с яйчната смес. Добавете брашното.
- Поставете картофената маса на дъното на тавичката. Отгоре сложете гъбите с лука. Повторете слоевете. Отгоре поръсете с масло или олио. Изпратете запеканката в предварително загрята фурна на 200 градуса в продължение на 20 минути. Поръсете приготвеното ястие с копър и по желание може да поръсите и кашкавал отгоре и да запечете за още 10 минути