Безмесни ястия с картофи

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Картофи със зехтин на фурна
119811

Картофи със зехтин на фурна

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • 2 бр. сладки картофи
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 с.л. (светло) кафява захар
  • 1/2 ч.л. сол (или на вкус)
  • 1/2 ч.л. черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Фурната се загрява до 230С градуса. Картофите се белят и режат на ивици (като за по-дебели пържени картофи). Слагат се в тавичка с незалепващо покритие (или в тавичката, която се ползва, се слага лист хартия за печене). Картофите се заливат със зехтина и се разбъркват добре, така че зехтина да се разпредели равномерно. Подреждат се на 1 ред. Кафявата захар, солта и черния пипер се смесват и с тях се поръсват равномерно картофите. Пекат се се в продължение на 15 минути и след това се обръщат с помощта на шпатула. Пекат се още 5 до 10 минути, докато леко покафенеят. По желание се поръсват леко със сол и се сервират горещи.

1
2 3 4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft