Картофки на тиган с бекон и зелен фасул

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Картофки на тиган с бекон и зелен фасул
Картофки на тиган с бекон и зелен фасул
admin
Добавена от: admin
13980
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

600 г картофи
500 г зелен фасул
2 глави лук
1 дафинов лист
1 зрънце карамфил
1 супена лъжица олио
1 чаена лъжичка захар
100 мл бял винен оцет
750 мл месен бульон от кубчета
сол
черен пипер
60 г краве масло
200 г бекон (шарена сланина)

Почистваме и нарязваме на парчета картофите. Нарязваме ситно фасула. Едната глава лук нарязваме на кубчета, а втората шпиковаме с дафиновия лист и карамфила. Запържваме в олиото картофите, фасула, нарязания лук и шпикованата глава лук. Поръсваме ги със захарта. Разреждаме с оцета и бульона. Задушаваме 30 мин. Изваждаме шпикованата глава лук. Поръсваме зеленчуците със сол и черен пипер. Разбъркваме ги с кравето масло. Нарязваме сланината на тънки филийки и ги запържваме в тигана без мазнина до получаване на хрупкава коричка. Преди поднасяне на масата поставяме сланината върху зеленчуковата смес.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft