Кафето намалява риска от рак на червата с 25%

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Кафето намалява риска от рак на червата с 25%
5825
Източник: БГНЕС
Кафето намалява риска от рак на червата с 25%

В миналото се смяташе, че кафето има негативно влияние върху организма, но многобройните нови изследвания доказаха редица предимства, които носи кофеиновата напитка. Експертите съставиха списък с основните качества на х убавото кафе : подобрява концентрацията и паметта, засилва издръжливостта, намалява риска от Паркинсон и Алцхаймер.

Кафето е много богат източник на антиоксиданти , забавя стареенето и намалява риска от цироза на черния дроб.

Най-важните резултати от проучванията показват, че шест чаши от кофеиновия еликсир намаляват риска от диабет при мъжете с 54%, а при жените с 30%. Хората, които редовно пият кафе имат с 80% по-малък шанс да заболеят от Паркинсон.

Две чаши кафе дневно намаляват с 25% риска от рак на червата, с 80% от цироза на черния дроб и 50 % опасността от камъни в жлъчката. Учените направиха и други интересни изводи, например, че за да получим същия ефект върху тялото, който предизвикват две чаши кафе, е необходимо да изпием осем чаши Кока Кола. Кафето намалява главоболието, подобрява настроението, стимулира бдителността и подобрява храносмилането.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft