Кисело зеле в буркани за зимата

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Зимнина
Кисело зеле в буркани за зимата
Кисело зеле в буркани за зимата
admin
Добавена от: admin
114048
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


няколко бели зелки
сол (на 10 кг зеле - 250 г сол)
 

Нарежете зелето на ситно, след което поръсете със сол (пропорцията е: на 10 кг зеле - 250 г сол). Претрийте го много добре с ръце, след което прехвърлете зелето в дълбока тенджера и залейте с вода. Отгоре поставете дървена решетка (или кръстачка) и затиснете с тежък предмет зелето (речен камък, тежка чиния и пр.). Оставете зелето да втасва около 2-3 седмици, като проверявате дали е достатъчно кисело. Втасалото зеле напълне в сухи буркани, запечатайте ги с ка­пачки и стерилизирайте 10 минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft