Няколко начина за слагане на кисело зеле за зимата

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Кисело зеле рецепта за 50кг
1640561

Кисело зеле рецепта за 50кг

50кг зеле, 2.5 - 3кг морска сол, 4-5 дюли, 4-5 червени зелчици
Избира се зелето да е стегнато. Важно, е защото рехавото зеле малко трае.
Изчиства се от горните листа, кочана се изрязва до дъно и се издълбава. Пълни се със сол и се реди в бидона (аз използвам бидон). Реди се плътно. Така докато се напълни.
После режа дюлите на тънки филийки като чипс направо в бидона. Слагам дървена решетка отгоре с един голям камък (вързан в мрежа, защото един път го удавих) за да не позволява на зелките да излплуват.
Разтварям останалата сол във вода и допълвам до горе. Затваряш и след две-три седмици започваш да претакаш всеки ден докато стане.
Моя бидон си има отдолу канелка за претакането. Слагам една кофа 20л. Пълня я три пъти и я изсипвам отгоре. ВСЕКИ ДЕН докато стане.
Червеното зеле го слагам за цвят, а дюлите за да не ми се смива зелето и да изкара по-дълго.  

1 2 3
4
5 6 7
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft