Няколко начина за слагане на кисело зеле за зимата

вход през zajenata.bg
1640559

Кисело зеле с моркови


Лесно може да направите кисело зеле, като използвате и моркови за допълнителен вкус. Помнете, че за оцветяването на зелевия сок трябва да добавите в бидона половин разрязана червена зелка или две глави сварено червено цвекло.

На десет килограма зеле са необходими три моркова. Отстраните всички премръзнали и изгнили листа на зелето. Отстранете кочана, като издълбаете малка дупка.

Можете да добавите в зелето ябълки, семена от копър, дафинов лист – всичко зависи от вашите предпочитания. Наредете зелето, като в дупките сипвате морска сол.

Зелето трябва да е плътно подредено, между зелките слагайте моркови, които можете да разрежете на две, ако са прекалено едри. Залейте с вода. Оставете да престои на топло, като затиснете с тежест.

Върху повърхността на водата ще се появи пяна с мехурчета, трябва редовно да я отстранявате. Можете да я оставите, но това ще развали вкуса на зелето. Веднъж на три дни претаквайте зелето.

След десетина дни преместете на студено. Най-вкусното кисело зеле се получава в дървени бъчви, които се подготвят по специален начин, за да няма зелето горчив вкус.

Ако вече сте закъснели със слагането на зелето в бидон, можете да правите кисело зеле в малки количества в малко бидонче или дори в тенджера, ако нямате бидон.

Смята се, че ако слагате киселото зеле, когато Луната нараства, то ще стане много по-хрупкаво, отколкото ако се приготви в друго време от месеца. Можете да добавяте ким във водата, той ще ароматизира зелето.

1 2
3
4 5 6 7
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft