Кифлички-детелинки

вход през zajenata.bg
Кифлички-детелинки
admin
Добавена от: admin
8885
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 прясна мая
1 яйце
1 супена лъжица захар
1 чаена лъжичка сол
140 мл хладко кисело мляко
140 мл топло прясно мляко
60 мл олио
600 гр. брашно
Освен това:
40-50 гр. маргарин, масло или мас
1 яйце
200 гр. смлян спанак
за поръсване - ким, сусам

В топлото мляко се поставят захарта, маята и малко брашно. Разбърква се и се оставя да престои 10 минути. 
След това се добавят солта, олиото, киселото мляко, яйцата и постепенно - брашното. 
Замесва се средно меко тесто. 
Тестото се покрива с чиста кърпа, оставя се на топло около 20 минути. 
След това се разделя на 3 части, като в едната се добавя отцеденият спанак. Разточват се до дебелина 2-3 мм. 
След това с ракиена чашка от тестото се изрязват кръгове. 
Взема се едно кръгче, много тънко се маже с масло или мас, върху него се слага друго кръгче и се маже, а върху него се поставя трето кръгче (без да се маже). За по-ефектни кифлички се редуват кръгче от бялото с кръгче от зеленото тесто.
Внимателно се притискат с ръка. 
Сега краищата на двете горни кръгчета от едната и другата страна се обръщат към средата и с точилка се притискат в средата (като на снимката), а след това отново на кръст, така че да се оформи детелинка. 
Готовите детелинки се поставят в намазнена в тава. 
Втасват 20 минути, след което се намазват с разбито яйце, поръсват се със сусам или ким (чубрица и пр.) и се пекат около 25 минути на 200 градуса, така че хубаво да се зачервят. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft