Кифлички с маков пълнеж

вход през zajenata.bg
Кифлички с маков пълнеж
admin
Добавена от: admin
22830
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:

2 ч.л. суха мая (7 гр.)

¾ чаша (150 мл) прясно мляко, затоплено

½ чаша (50 гр.) пудра захар

3 ½ чаши (500 гр.) брашно

¾ чаша (170 гр.) масло, размекнато

щипка сол

 

За плънката:

1 ¼ ч.ч. (140 гр.) пудра захар

200 мл. вода, гореща

1 ¾ чаша (250 гр.) маково семе, смляно

1 ½ ч.л. сушена лимонова кора

½ ч.л. екстракт ванилия

1 яйце

Смесете маята, топлото мляко и захарта в купа. В голяма купа сложете брашното, солта и маслото. Излейте вътре сместа с маята. С ръце или миксер омесете продуктите, след което месете на ръка, докато се оформи топка тесто. Тестото се меси, докато престане да лепне. Трябва да е гладко и еластично. Ако тестото ви се струва плътно, добавете още малко мляко – започнете с 1 с.л. и ако не е достатъчно, добавете още. Готовото тесто поставете в куп, покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да втасва на топло за около 1 час, или докато удвои обема си.

Междувременно пригответе плънката от мак:

Смелете маковото семе. Смесете захарта с горещата вода и бъркайте, докато захарта се разтопи. След това объркайте вътре смляното маково семе, лимоновата кора и ванилията.

Загрейте фурната на 175 °C и покрийте тавичка с хартия за печене. Извадете втасалото тесто върху набрашнен плот. С остър нож го разделете на 4 еднакви части. Вземете първата част от тестото и я разточете на кръг. Трябва да е около 25 см. В диаметър. Нарежете кръга на 8 еднакви триъгълника. Сложете по 2 ч.л. от плънката в широката част на всеки триъгълник, след което завийте на кифличка към центъра на кръга. Прищипете краищата, за да се запечатат добре. Оставете кифличките да втасват още 10-15 минути, след това ги прехвърлете върху приготвената тавичка. Леко разбийте яйцето и намажете всяка кифличка. Печете на 175 °C за около 16 минути (докато кифличките се зачервят приятно).

След това повторете процедурата с останалото тесто.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft