Класика за есенно-зимните студени дни: Мраморният десерт с тиква е деликатес и бижу за делник и празник

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Класика за есенно-зимните студени дни: Мраморният десерт с тиква е деликатес и бижу за делник и празник
Класика за есенно-зимните студени дни: Мраморният десерт с тиква е деликатес и бижу за делник и...
14122
Класика за есенно-зимните студени дни: Мраморният десерт с тиква е деликатес и бижу за делник и празник
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти
За бялата част:

500 грама извара
100 грама захар
1 супена лъжица нишесте (царевично)
2 яйца
За тиквената част:
500 грама тиква
2 яйца
1 супена лъжица нишесте (царевично)
100 грама захар
портокалова кора (от 1 плод)
 
Начин на приготвяне:
Изварата и захарта смелете в блендер, добавете яйцата и нишестето.
Тиквата измийте (предварително трябва да я почистите от семената, но кората оставете), увийте в лист фолио и изпечете за около час във фурната.
Щом се охлади, с лъжица издълбайте меката част, към която прибавете захарта и настърганата кора от един портокал. Смелете, добавете яйцата, нишестето и разбъркайте.
Намазнете разглобяема кексова форма, покрийте дъното и стените й с лист пергамент и сложете двете смеси, редувайки ги, за да се получи "мраморна" шарка.
Изпечете за 50 минути при 180 градуса.
Десертът е по-добре да се поднесе охладен.

Добър апетит!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft