Класическа шкембе чорба

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Класическа шкембе чорба
Класическа шкембе чорба
admin
Добавена от: admin
80248
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500-600 гр. шкембе
сода бикарбонат
оцет
2-3 дафинови листа
3-4 зърна бахар
десетина зърна черен пипер
2-3 глави лук, нарязан на ситно
2-3 супени лъжици брашно
2 яйца
1/2 кофичка кисело мляко
За чесновия сос:
1 ч.ч. оцет
5-6 скилидки счукан чесън
1 с.л. червен пипер
малко смлян черен пипер
1 връзка ситно нарязан магданоз

Шкембето се слага в голяма тава, както е сурово, посипва се обилно със сода и се залива с оцет. След около десетина минути се измива добре и се слага да се вари без сол, за да не става жилаво, като към водата се добавят дафиновите листа, бахарът и черният пипер. След като се свари добре, шкембето се изважда от бульона да се охлади малко и се нарязва на ситно.
В друга тенджера се запържват 2-3 глави лук, нарязан на ситно. Щом започне да става леко златист, се добавят 2-3 супени лъжици брашно и се пържи, докато лукът и брашното порозовеят. Започва да се сипва от бульона на тънка струйка и се бърка непрекъснато, за да не се получат бучки. Оставя се да заври, добавя се и нарязаното шкембе и се оставя още 5-10 минути. Застройва се с 2 яйца и 1/2 кофичка кисело мляко, може да се сложи и малко куркума, да се подсили жълтия цвят.
За чесновия сос: всички продукти се слагат на котлона, колкото само да заврат, пресипват се в сосиера и се поднасят към готовата чорба. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft