Когато ги хапвате, в устата ви буквално се случва вкусова експлозия: Съблазнителни шоколадови еклери с млечно кремче

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Когато ги хапвате, в устата ви буквално се случва вкусова експлозия: Съблазнителни шоколадови еклери с млечно кремче
Когато ги хапвате, в устата ви буквално се случва вкусова експлозия: Съблазнителни шоколадови...
admin
Добавена от: admin
40385
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Когато ги хапвате, в устата ви буквално се случва вкусова експлозия: Съблазнителни шоколадови еклери с млечно кремче Десерти
Когато ги хапвате, в устата ви буквално се случва вкусова експлозия: Съблазнителни шоколадови еклери с млечно кремче
Добави в
Мойте Рецепти
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:

200 мл вода
130 мл олио
140 гр. брашно
1 бакпулвер
4 яйца

За крема:

18 супени лъжици брашно
20 супени лъжици захар
4 пакетчета ванилова захар
1 литър прясно мляко
1/2 чаша вода
1 опаковка масло (от 250 гр.) или маргарин

Първо поставете водата в тенджера, добавете олиото и оставете сместа няколко минути, за да заври.
Добавете брашното и бакпулвера наведнъж и разбъркайте, докато се получи гъста смес, а след това оставете тестото да се охлади. 
След като е добре охладено, добавете яйцата едно по едно и хубаво разбивайте след всяко, докато се поемат от тестото.
Намажете тавата с малко олио, поръсете с брашно и с малка чаена лъжичка направете купчинки от сместа. Печете ги при температура от около 225 градуса в продължение на 30 минути. Не отваряйте вратичката на фурната, докато се пекат!
След като приключите с печенето, оставете еклерите да изстинат и ги разрежете на половина по дължина.
В дълбок съд сложете брашното, захарта, ваниловата захар заедно с половината от млякото и разбъркайте цялата смес хубаво, за да няма бучки.
Прецедете сместа няколко пъти.
В друг съд на огъня поставете останалото мляко и вода, за да заврат. Прибавете предварително прецедената смес и ги оставете да се варят, докато кремът се сгъсти.
След това смесете разтопеното масло с вече охладения крем.
Напълнете еклерите с крема.
Залейте готовите еклери с много разтопен шоколад.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft