Кокосова баклава

вход през zajenata.bg
Кокосова баклава
admin
Добавена от: admin
15020
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Кокосовите стърготини, ореховите ядки и стафидите се смесват.

Прибавят се бакпулверът, ваниловата захар и газираната вода.

По два листа точени кори се покриват със смес и се навиват на руло.

Разрязват се на три или четири парчета (като пурички) и се нареждат в тава. Процедурата се повтаря с всичките кори.

Баклавата се залива с нагрято до кипване олио. Пече се около 20-30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Захарта за сиропа се разтопява в 1 л вода.

Топлата баклава се полива с изстиналия сироп. Оставя се да го поеме и се сервира.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft