Коледна капама

вход през zajenata.bg
Коледна капама
admin
Добавена от: admin
173553
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За пилето се приготвя плънка от половината ориз - задушен, дреболиите на пилето, нарязани на ситно, чубрица и черен пипер.
То се пълни и се зашива.
От зелката се отделят 12-13 листа, а останалото се нарязва на ситно.
С листата се правят сармички с кайма, останалия ориз, червен и черен пипер и ситно нарязания лук.
В голяма тенджера или пръстен съд се нареждат едно върху друго част от нарязаното зеле, сармичките, слага се пилето, пушените гърди, нарязани на парчета, наденицата и нарязаните на пържоли свинско и телешко.
Добавя се олиото и 1/2 чаша вода или зелев сок.
Тенджерата се захлупва плътно и се слага в умерена фурна да се пече. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft