Коледни сармички с кайма и кисело зеле

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Коледни сармички с кайма и кисело зеле
Коледни сармички с кайма и кисело зеле
admin
Добавена от: admin
247367
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

700-800 гр. смляно месо (телешко и свинско - смес)
1 голяма кисела зелка
2 кафени чашки ориз
2 глави лук
1 ч.л. червен пипер
чубрица, сол, зелев сок

Сложете каймата в голяма купа, добавете изчистения и измит ориз, нарязаните ситно глави лук и подправки на вкус. Добавете1-2 кафени чашки топла вода, разбъркайте добре и оставете плънката да почива, докато поеме водата. 

През това внимателно разделете киселата зелка на листа и изрежете твърдата и жилеста част. По-големите листа е добре да разрежете на две. Сърцевината на зелката накълцайте и разстелете на дъното на тенджерата. Увийте стегнати сармички от зелевите листа и плънката и ги подредете плътно върху накълцаното кисело зеле. Отгоре поставете чиния, така че да ги притисне, и залейте със зелев сок, разреден с малко вода (колкото да ги покрие). Варете до готовност на тих огън, за да не загорят. 

Щом сармичките са сварени, извадете ги в дълбока чиния и залейте със сгорещена мазнина, в която сте запържили малко червен пипер.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft