Кремки по датски - топят се в устата с букет от аромати

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Кремки по датски - топят се в устата с букет от аромати
Кремки по датски - топят се в устата с букет от аромати
admin
Добавена от: admin
16468
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

300 мл прясно мляко
20 гр. мая
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка захар
700-800 гр. брашно
1 жълтък
200 гр. масло
жълтък за намазване
Крем:
400 мл прясно мляко
4 жълтъка
80 гр. захар
30 гр. нишесте
50 гр. масло
Белтъчен сняг:
4 белтъка
8 супени лъжици захар

Тези маслени пастички с крем са традиционни за Дания и останалите скандинавски страни. Красиви са на външен вид и изобилстват от аромати, освен това се топят в устата и оставят без дъх всички, които ги опитат. 

1. Активирайте маята с чаена лъжичка захар, хладкото мляко и една чаена лъжичка брашно. Добавете 50 гр. от маслото, жълтъците, млякото и постепенно - брашното, за да замесите средно меко тесто. Оставете го да престои петнадесет минути. След като престои, намажете го с третата част от маслото, сгънете тестото и го сложете да почине в хладилник половин час. Тази процедура повторете три пъти.

2. Разточете тестото на правоъгълник, от него изрежете квадрати с размер 10х10 см и дебелина около един сантиметър. Разрежете ръбовете на всяко квадратче като на снимката и ги пъхнете един по друг по диагонал, така че да се припокрият.

3. Включете фурната на 50 градуса и сложете вътре вече готовите пастички за петнадесет минути да втасат. След това усилете фурната на 200 градуса и печете 15-20 минути, докато получат красив златист цвят.

4. Разбийте жълтъците и захарта с малко мляко, след това добавете нишестето и разбийте, за да няма бучки. Изсипете тази смес във врящото мляко и бъркайте, докато получите хубав ванилов крем. Оставете крема да се охлади и добавете маслото, след което разбъркайте, докато получите хубав блестящ крем.

5. Разбийте белтъците на гъст крем, след което добавете захарта и отново разбийте. Този крем добавете към предния и внимателно объркайте, докато се хомогенизират. 
С този крем напълнете изпечените пастички и ги поръсете с пудра захар.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft