Крехко пилешко с гъбен сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Крехко пилешко с гъбен сос
Крехко пилешко с гъбен сос
admin
Добавена от: admin
99575
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 пилешки пържоли (от бутчета)
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
250 г пресни гъби – нарязани
4 домата (1/2 буркан стерилизирани домати)
2 с. л. олио
1 ч. л. чубрица
1 винена чаша червено вино
1 лимон

Изтънете пържолите с чукче, след което ги намажете с малко олио и сока на лимона. Нарежете лука на ситно, а доматите обелете и нарежете на дребно.

В тиган загрейте малко олио и запържете вътре лука. Добавете нарязаните гъби и задушавайте няколко минути на силен огън, докато лукът омекне, а гъбите загубят част от течността си. Сипете в тигана виното и изчакайте да се изпари, след което добавете нарязаните домати, нарязания или счукан чесън и  чубрицата. Оставете ястието да къкри на бавен огън, похлупено с капак (около 10 минути).

През това време изпечете маринованите пържоли на скара (за 10-тина минути от всяка страна). Щом са готови, прехвърлете ги в тигана при соса и оставете да покъкрят с него минута-две, за да поемат аромата на соса. Поднесете пилето със соса и стръкче пресен магданоз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft