Кумановска баница

вход през zajenata.bg
Кумановска баница
admin
Добавена от: admin
4914
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

600 гр. брашно
1 кубче мая
1 чаена лъжичка сол
хладка вода за замесване на тестото
150 мл олио или масло
За плънката:
300 гр. солена извара + 4 яйца
1 яйце за намазване
щипка сусам

От продуктите се замесва средно меко тесто. Разделя се на 5 еднакви топки и една топка два пъти по-голяма от другите. Оставят се да почиват десетина минути. 
Най-голямото топче се разточва, намазва се с масло или олио и се сгъва като плик. Обръща се обратно и отново се разточва. Намазва се с мазнина и процедурата се повтаря общо 3 пъти. При всяко разточване се поръсва с малко брашно.
В намазнена голяма тава се слага разточеният тестон кръг, така че да виси извън стените. Наръсва се с мазнината и се слага част от плънката. 
Разточва се парче тесто от по-малките с размера на тавата. Поставя се върху плънката, наръсва се с мазнина и част от пълнежа. Така се процедира с всички 5 топки. 
Върху последната кора се слага останалата плънка и мазнина само по външната страна на кръга. Взема се частта с висящото извън тавата тесто и с него се покрива отгоре баницата. Намазва се с разбито яйце, в което е добавена 1 с.л. олио/масло и се поръсва със сусам. Оставя се да втаса 15-тина минути, след което се пече на 240 градуса около 25 минути (зависи от фурната).

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft