Курбан-чорба с пилешко

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Курбан-чорба с пилешко
Курбан-чорба с пилешко
admin
Добавена от: admin
71282
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 г пиле
50 г краве масло
1 главичка кромид лук
1 морков
2 домата
1 прясна пиперка
2 картофа (или 1 непълна кафена чашка ориз)
1/4 връзка джоджен
1/5 връзка магданоз
1 яйце
оцет
черен пипер
сол и лютиви пиперки на вкус

Дребно нарязаният лук се задушава в 1/2 от маслото и малко вода до омекване, след което се прибавят нарязаното на малки парченца пилешко месо и нарязаният на кубчета морков. Заливат се с 6 чаени чаши горстца вода, посоляват се и се варят до полуомекване на месото. След това се прибавят последователно картофите, нарязани на кубчета, пиперките и доматите, нарязани на малки парчета, джодженът и магданозът, нарязани на дребно (или стрити, ако са сушени). Готовата супа се застройва с пресечена застройка от разбитото яйце, което се прибавя през цедка при непрекъснато разклащане на съда, подправя се с оцет и черен пипер и се поднася поръсена с дребно нарязан магданоз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft