Кюнефе - турски деликатес с кадаиф

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Кюнефе - турски деликатес с кадаиф
Кюнефе - турски деликатес с кадаиф
admin
Добавена от: admin
57145
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

200-250 гр. пресен кадаиф
40-50 гр. масло
70 гр. моцарела
20-30 гр. шам-фъстък
Сироп:
1/3 чаша (от 200 мл) захар
1/3 чаша вода
малко лимонов сок

Прекрасен турски деликатес. 
За приготвянето на тази рецепта в Турция се използват специални чинии, но и обикновени метални чинии вършат работа. 
За рецептата по принцип трябва пресен кадаиф (турски, гръцки). 
Кадаифът се накъсва на малки парченца, маслото се разтопява и се излива върху кадаифа. 
Половината от кадаифа се поставя в метална чиния или тава и се натиска хубаво надолу. Отгоре се слага моцарелата (настъргана, накъсана) или ако имате прясно безсолно сирене, което да се разтопява при печене, може да използвате и него. Над сиренето разпределете другата половина от кадаифа и пак го притиснете. 
Така приготвеното кюнефе се пържи на много слаб огън от едната страна, докато получи златист цвят, след това се обръща от другата страна. За пърженето е необходим приблизително половин час.

За сиропа се смесват съставките и се варят за кратко. 
Хладкият сироп се излива върху горещото кюнефе и се оставя за малко на огъня, след което се дърпа от огъня и се поръсва с нарязаните ситно фъстъци. 
От тези съставки се получава едно кюнефе.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft