Кюфтета с магданозена кожичка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Кюфтета с магданозена кожичка
Кюфтета с магданозена кожичка
admin
Добавена от: admin
6013
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

750 гр. кайма смес
1 гл. лук
2 ск. чесън
сол
черен пипер
1 ч.л. джоджен
1/2 ч.ч. ориз
3 с.л. оцет
2 с.л. олио
1 яйце
5 вр. магданоз
За соса:
2 жълтъка
3 с.л. лимонов сок
1 ч.л. нишесте
сол
черен пипер

В дълбока купа смесваме каймата със ситно нарязания лук, счукания чесън, солта, пипера, джоджена, ориза, оцета, 1.с.л. олио и яйцето. Оставаме сместа да престои 1-2 часа в хладилника.
Нарязваме магданоза на ситно. Изсипваме го в купа. Разделяме каймата на 16 части. Оформяме ги на топчета и хубаво ги овалваме в магданоза. Слагаме ги в тава. Покриваме ги с фолио и оставаме в хладилника още 1 час. Взимаме голяма тенджера. Сипваме в нея 1,5 л. вода. Посоляваме и слагаме да заври. Добавяме другото олио. Пускаме кюфтетата 1 по 1 във врящата вода и ги оставяме да се сварят около 35 мин. Изваждаме ги с решетеста лъжица и ги редим в широка чиния.
Разбиваме жълтъците с нишестето и добавяме лимоновия сок. Тази смес добавяме в тенджерата в която са вряли кюфтетата. Оставаме на слаб огън докато соса се сгъсти. Подправяме с черен пипер.
Поднасяме кюфтетата, залети със соса и поръсени с още малко магданоз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft