Рецепти за лазаня

вход през zajenata.bg
287436

Лазаня с патладжани

1 глава кромид лук
4 скилидки чесън
800 г патладжани
400 г гъби печурки
1 червена чушка
850 г консервирани домати

1 ч. л. сух риган
1 ч. л. суха мащерка
сол и смлян черен пипер
щипка захар
зехтин
сухи кори за лазаня
300 г извара или Рикота
200 г настъргано сирене тип Ементал или Пармезан
15 г (1 с. л.) краве масло
Приготвяне:

• Фурната се загрява на 200 С.
• Патладжаните се нарязват на кръгчета и се намазват с мазнина от двете страни.
• Огнеупорна тава се застила с хартия за печене.
• Нареждат се патладжаните на един ред.
• Пекат се 20 минути.
• Гъбите, чушката, лукът и чесънът се почистват.
• Нарязват се на дребно.
• Доматите се намачкват с вилица или се пасират с ръчен пасатор.
• В голям, дълбок тиган се сгорещява 1 с. л. зехтин.
• Запържват се лукът и чесънът за 3-4 минути.
• Прибавя се чушката и се пържи още 2 минути.
• Доматите се изсипват в тигана, след което сосът се подправя със сол, черен пипер и захар.
• Кипва се и огънят се намалява.
• Сосът се вари 10 минути.
• Междувременно в друг тиган се сгорещява 1 с. л. зехтин.
• Добавят се гъбите и се пържат до златист цвят.
• Дълбока, огнеупорна тава се намазва с доматен сос.
• Отгоре се нареждат в следният ред : корите за лазаня, изварата, патладжаните, гъбите и сиренето.
• Повтаря се до изчерпване на продуктите, като се завършва с доматен сос и сирене.
• Отгоре се разпределя кравето масло, нарязано на дребни кубчета.  

1
2
3 4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft