Лапни-глътни - баница от стар хляб с неповторим вкус

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Лапни-глътни - баница от стар хляб с неповторим вкус
Лапни-глътни - баница от стар хляб с неповторим вкус
admin
Добавена от: admin
26970
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 самун стар хляб
300 гр. сирене
200 мл сметана
200 мл газирана вода
200 мл прясно мляко
3 яйца
сол, сусам
50 гр. зелени маслини без костилки

Хлябът се нарязва на тънки филийки. Подреждат се на един ред в намаслена тава. Отделно се разбива едно яйце със 100 мл газирана вода. Излива се върху първия ред хляб и отгоре се поставят натрошеното сирене и нарязаните маслини. 
Подрежда се втори ред филии. Сега се разбива останалата плънка - т.е. двете яйца, 100 мл газирана вода, сметаната, млякото и натрошеното сирене. Със сместа се заливат филиите и се разпределя добре върху тях. Отгоре баницата се поръсва с масло. Оставя се да престои 30 минути. Поръсва се със сусам. Между хлебчетата не трябва да има празно място. 
Фурната се загрява на 200 градуса и баницата се пече до зачервяване. 
Чудесен начин да оползотворите останалия стар хляб, вместо да го изхвърляте. В тази рецепта може да се добави и бекон по желание. 
Добър апетит!
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft